Medarrangör
Du är här:
/
Funktionärer

Funktionärer

Hammarkullekarnevalens funktionärer är en av de viktigaste funktionerna för att evenemanget skall kunna flyta på utan krångel.

Som funktionär kan man arbeta med det mesta. Allt från att bemanna vårt materialförråd till att lägga golv vid stora scenen. Idag har vi ca 80 funktionärer i åldrarna 18-70 år som är indelade i arbetsgrupper men en gruppledare.
Varje arbetsgrupp har ett specifikt arbetsområde och/eller en geografisk yta.

Gruppledare har utöver arbetsledning under karnevalshelgen också ansvar för planering och administration innan och efter karnevalen.

Alla funktionärer arbetar ideellt. Det innebar att vi inte får någon lön för vårt arbete. Istället är vi ett jättegott gäng som har kul tillsammans. Det dröjer inte länge innan man har träffat nya vänner.

Funktionärerna delar den uppfattningen att kultur och gemenskap är en viktig byggsten i samhället och därför ställer vi upp och gör en karneval tillsammans med alla dansare och föreningar för att visa det vackra vi har med oss i bagaget.

Helgen innan karnevalen bjuds funktionärerna på en gemensam Kick-Off. Vanligtvis åker vi iväg någonstans och har utbildning, teambuilding och äter lite mat tillsammans. Under resten av året träffas vi lite sporadiskt och spelar bandy, badminton, brännboll och ibland åker vi till Liseberg.

För att bli funktionär måste man ha fyllt 18 år senast dagen innan karnevalen startar.

Att arbeta som funktionär är jätteroligt men samtidigt en ganska tuff uppgift eftersom det är funktionärerna som bygger upp och river karnevalsområdet. Det innebär en del tunga lyft och trötta fötter.

Om du är sugen på ett bli en i goa gänget kan man anmäla sitt intresse via hemsidan mellan 1 september - 17 april varje år.

Om du är intresserad av funktionärsarbetet så ta gärna kontakt så berätta vi mer!

Hoppas vi ses!

Hammarkullekarnevalen © 2021 - Bredfjällsgatan 28, 424 35 Angered - 031 - 330 96 40